Zoetermeer, 26 februari 2013

Forse besparingen mogelijk door nieuw instrument

Verladersorganisatie EVO helpt haar leden om mogelijke besparingen in de kosten van hun wagenpark te signaleren. Met de EVO-Benchmark Voertuigkosten kunnen ondernemers online de eigen kosten vergelijken met die van andere EVO-leden.

EVO, belangenbehartiger van bedrijven die goederen te vervoeren hebben, ontvangt veel vragen van leden over de kosten van het eigen wagenpark. EVO-leden willen meer inzicht in de kosten van zaken als banden, onderhoud, brandstof, maar ook afschrijvingskosten en de kosten van verzekeringen. De nieuwe online dienst van EVO biedt haar leden nu de mogelijkheid om de eigen kosten te vergelijken met die van anderen. Daardoor wordt helder waar een bedrijf nog meer kan besparen.

Benchmark

EVO-leden kunnen op de website van EVO inloggegevens aanvragen voor de online benchmark. Vervolgens vullen zij anoniem gegevens in over de samenstelling en gebruik van hun wagenpark. De benchmark laat meteen zien op welke kostenposten een ondernemer meer betaalt dan bedrijven met een vergelijkbaar wagenpark.

Praktisch

EVO wilde een praktisch hulpmiddel voor haar leden ontwikkelen dat een directe kostenbesparing mogelijk maakt.  De benchmark geeft dan ook concreet aan waar kosten te besparen zijn. Daarnaast zijn op detailniveau gegevens verkrijgbaar, zoals vergelijkingen per merk of soort voertuig.