23-09-2015  EVO heeft een nieuwe VAP-kring opgericht, een platform waarop EVO-leden uit een regio kennis met elkaar kunnen delen op het gebied van Veiligheid, Arbo en Personeelszaken.

Het gaat om de VAP-kring in de regio Noord-West. Op dinsdag 22 september werd deze nieuwe kring opgericht. Warehousemanager Arjen Dibbink van Nissan Motorpart Centre was gastheer en na de meeting volgde een bedrijfsbezoek door het Nissan warehouse.

Bedrijfsbezoek

De VAP-kring komt circa twee keer per jaar bij elkaar, altijd bij een bedrijf. Deelnemers worden door één of meer sprekers geïnformeerd over onderwerpen zoals veiligheid (het veilige magazijn, een veilige werkomgeving), arbozaken, arbeidsmarkt en flexibele schil, gevaarlijke stoffen in magazijn, ouderenbeleid, duurzame inzetbaarheid en subsidies. Er vind altijd een bedrijfsbezoek plaats. Voor 2016 staat de toepassing van de Wet Aanpak Schijnconstructies, ketenaansprakelijkheid  in transport, en de Code Gezond en Veilig Magazijn  op het programma.

Voor de meeting bij Nissan hadden ruim 25 deelnemers zich opgegeven, grotendeel met HR, KAM en EHS-achtergrond en warehousemanagers. Veel interesse was er voor de verhalen van Joost Christis over het omgaan met de ouder wordende medewerker. Een vitale en gemotiveerde medewerker is een efficientere en bovendien veiliger medewerker, was zijn boodschap.

Motiveren

Steven Gudde van uitzendbureau Olympia besprak het omgaan met de flexibele schil in het bedrijf. Motiveren en meenemen in de veiligheidscultuur zorgt voor minder ongevallen door uitzendkrachten en zzpers, vertelde hij. 'Binding met het bedrijf maakt de persoon meer bewust van de effecten van zijn handelen', aldus Gudde.