14-02-2014  Veel leden van EVO worstelen met dezelfde vragen over zaken als veiligheid, arbo en personeel. In een zogenoemde ‘VAP-kring’ delen ledenbedrijven uit Noord-Brabant en Limburg daarom sinds vorig jaar hun best practices.

Veiligste magazijn

Afgelopen donderdag kwamen de Brabantse en Limburgse bedrijven uit deze VAP-kring nog samen bij Jabil Circuit Netherlands in Venray. Hier kwam onder andere ter sprake wat er nodig is om mee te doen aan de verkiezing voor het veiligste magazijn van Nederland. Jabil won deze verkiezing in 2013 en legde uit waarom het hier aan meedeed. Winnaar van de verkiezing in 2012, Philips DC Brabant, legde uit wat je als bedrijf een jaar na dato hebt aan deelname.

Rondleiding

Zoals gebruikelijk werden de aanwezige EVO-leden ook rondgeleid door het magazijn van Jabil. Verschillende deelnemers deden hierbij ideeën op voor het veiliger maken van hun eigen magazijn. Daarnaast wisselden verschillende leden onderling visitekaartjes uit om op een later moment met elkaar verder te spreken over veiligheid.

Bavaria

Afgelopen jaar bezocht de VAP-kring zuidoost Nederland nog EVO-lid Bavaria. De afkorting VAP staat voor: veiligheid, arbo en personeel.

Participeren

EVO-leden die geïnteresseerd zijn in de activiteiten van de VAP-kringen kunnen contact opnemen met hun EVO-contactpersoon in de regio via 079 3467 346. Vraag naar Anja Dirkx, Paul de Winter, Henk Meulenbroeks, of Annette Mertens.