14-04-2015  Samen met bemiddelaar BLMC en collega-wetenschappers van Nyenrode is er onderzoek gedaan onder de naam Nationale Supply Chain Monitor. Daaruit kwam een aantal opvallende zaken naar voren: de deelnemers scoren gemiddeld laag op zaken als ICT en bedrijfsintegratie, maar juist hoog op leveringsbetrouwbaarheid, commitment en betrouwbaarheid.

Toetsen

De deelnemende bedrijven hebben kwaliteit weliswaar hoog in het vaandel, maar intern is nog niet alles zo goed georganiseerd dat dit doel eenvoudig te behalen is. Wie zijn organisatie wil laten toetsen aan de scores van andere bedrijven kan contact opnemen met EVO via de EVO-Ledenservice: 079 3467 243. EVO kan een helpende hand bieden bij het bereiken van een hogere score.

Online

Meedoen aan een nieuwe editie van het onderzoek kan ook, want de Nationale Supply Chain Monitor geeft voortdurend inzicht in de huidige status van het vakgebied in Nederland. Het online onderzoek bestaat uit zestig vragen over thema’s als strategie, cultuur, leiderschap, interne en externe samenwerking en wordt uitgevoerd door BLMC in samenwerking met de EVO leerstoel op Nyenrode en met wetenschappers van deze universiteit. De resultaten worden gepubliceerd in een openbaar rapport. Invullen van de vragenlijst - die ook in het Engels beschikbaar is - vergt niet meer dan vijftien minuten.

Meedoen?

Vul de vragenlijst direct in