16-06-2015  EVO organiseert op 24 juni een extra expertsessie voor ondernemers die hun goederen naar Groot-Brittannië vervoeren en rond het Franse Calais of andere oversteekplaatsen te maken hebben met gevaarlijke situaties.

De informatiebijeenkomst is gratis en wordt direct gehouden na de Dag van het Eigen Vervoer bij EVO in Zoetermeer. EVO geeft op de bijeenkomst de laatste actualiteiten over de problemen en tips om schade aan bestel- of vrachtauto’s en goederen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook kunnen leden onderling kennis en ervaringen uitwisselen.

Helpdesk

EVO maakte vandaag ook bekend een Calais-helpdesk te starten. De extra veiligheidsmaatregelen van de Eurotunnel in Calais noemt EVO een stap in de goede richting, maar volgens EVO moet Europa maatregelen nemen om onveilige situaties in alle oversteekplaatsen tegen te gaan. Als de vluchtelingenstroom blijft toenemen en de Eurotunnel in Calais veiligheidsmaatregelen neemt, verplaatst het probleem zich mogelijk naar andere oversteekplaatsen zoals Hoek van Holland.