Update 29-02-2016  Vanmorgen begon Frankrijk met de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken kan de operate wel een maand duren. EVO pleitte eerder voor maatregelen om onveilige situaties in Calais en andere oversteekplaatsen tegen te gaan.

Op de Calais-helpdesk van EVO vinden ondernemers de laatste actualiteiten.


24-02-2016  Frankrijk wil het vluchtelingenkamp in Calais gedeeltelijk ontruimen. De Belgische regering vreest daardoor dat vluchtelingen via oversteekplaatsen in België de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk proberen te maken. Ook Nederland houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Kuststrook

De Belgische regering stuurt elke dag 280 tot 290 agenten naar de kuststrook. Daarmee anticipeert het land op een mogelijke gedeeltelijke sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais.

Gevaarlijk

Chauffeurs die via Calais naar Groot-Brittannië oversteken, worden al langer geconfronteerd met vluchtelingen die proberen mee te liften. Dit levert gevaarlijke situaties op voor chauffeurs én vluchtelingen. Jeroen de Veth van EVO pleitte daarom vanmorgen bij Wakker Nederland voor maatregelen om onveilige situaties in Calais en andere oversteekplaatsen tegen te gaan.