02-12-2015  EVO roept het Amsterdamse bedrijfsleven op input te leveren met betrekking tot ‘de plotselinge koerswijziging’ van de gemeente om de kruising De Munt en Vijzelstraat volledig af te sluiten voor het autoverkeer. EVO maakt zich zorgen over de alternatieve routes en verwacht een mogelijke overbelasting van de hoofdroute S100.

Kentekenonderzoek

De koerswijziging van de gemeente vloeit voort uit een in juni van dit jaar uitgevoerd kentekenonderzoek. Op basis van dit onderzoek wil de gemeente de doorstroming verbeteren door onder andere de Vijzelstraat tussen de Reguliersdwarsstraat en Muntplein autovrij te maken en een deel van het Rokin en de Amstel één-richtingsverkeer te maken. Ook is er het idee de Singel autovrij te maken.

Schriftelijk bezwaar

Het bedrijfsleven heeft onder aanvoering van Amsterdam City, de belangenbehartiger van ondernemers in en rond het Stadshart, de noodzaak gezien schriftelijk bezwaar te maken  tegen deze voorgenomen maatregelen.

Onderbouwd advies

EVO maakt in Amsterdam deel uit van de Adviescommissie Bevoorrading. Deze commissie brengt binnenkort een onderbouwd advies uit aan het College van B&W. René Ton, EVO Regioadviseur Noord-Holland, roept ondernemers op ‘vooral input te leveren over deze kwestie’.