15-06-2015  De Raad van State heeft in een recente uitspraak een hoge boete van de Inspectie SZW verminderd met 75 procent omdat de werkgever er alles aan had gedaan een ongeval te voorkomen. Terecht, volgens EVO.

Veiligheid

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil deze koers van de Raad van State terugdraaien. De uitspraak van de Raad van State doet volgens EVO echter recht aan de werkgever die streeft naar een zo’n groot mogelijke veiligheid en een minimale kans op ongelukken. Als het niet meer uitmaakt of werkgevers er alles aan doen om ongelukken te voorkomen, worden goede werkgevers uiteindelijk net zo hard beboet als slechte werkgevers, aldus EVO.

Ervaringen

Mede in VNO-verband wil de organisatie de koers van de Raad van State steunen en het voorgenomen beleid van de minister kritisch aan de orde stellen. EVO roept leden daarom op ervaringen te delen en gevallen waarin sprake is van disproportioneel hoge boetes ondanks alle voorzorgen, te melden.

Heeft u te maken gehad met een onevenredig hoge boete, terwijl u er alles aan heeft gedaan om een ongeval te voorkomen? Neem dan contact op met EVO, Daniëlle Gevers Deynoot.