18-01-2012  EVO steunt de oproep van de gemeenten die langs de N207 Gouda-Leimuiden liggen om meer geld voor deze weg te reserveren. Het gaat om in totaal 20 miljoen euro extra van de provincie Zuid-Holland om het hele traject tussen Gouda en Leimuiden aan te pakken en niet alleen het traject Alphen-Leimuiden.

Grote bedrijven

De N207 is een belangrijke verbinding voor de Greenport Boskoop, Alphen aan den Rijn, Gouda en Leimuiden. In dit gebied is een groot aantal grote bedrijven gevestigd, waaronder Heineken, Zeeman en Electrolux. Deze en vele andere bedrijven zijn sterk afhankelijk van een goede bereikbaarheid, die nu onder druk staat door de dagelijkse files. Bovendien is één van de grootste inlandterminals van Nederland, de OTA, hier gevestigd. Op de OTA worden jaarlijks tienduizenden containers verwerkt.

Provinciale prioriteitenlijst

Vandaag wordt in een speciaal ingelaste persconferentie een oproep gedaan aan de provincie Zuid-Holland voor een hogere plaats voor de N207 op de provinciale prioriteitenlijst. De oproep komt van onder meer de gemeenten Gouda, Waddinxveen , Boskoop en Alphen aan den Rijn. Deze oproep wordt door het bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties gesteund.

MER-studie

EVO voert al geruime tijd actieve lobby voor de N207 bij de provinciale en lokale politiek. Dit heeft ertoe geleid dat de provincie besloten heeft om een studie te starten voor een milieueffectrapportage  (MER) over het traject Leimuiden-Alphen. Dit is een cruciale stap om de doorstroming op dit traject rond 2015 te verhogen. EVO blijft ook in de nabije toekomst aandacht vragen voor de N207 Gouda-Leimuiden.