Het debat is net gesloten

update 17.22
 

Jeroen de Veth heeft zojuist alle deelnemers hun laatste betoog laten doen, waarom ondernemers op 12 september op hun partij moeten stemmen. De discussies gaan nu nog even door in een iets meer ontspannen setting, tijdens de afsluitende borrel. Het publiek kijkt terug op een geslaagd en inhoudelijk debat waarin (op Groenlinks na) de verschillende politieke partijen afstand nemen van de plannen voor belasting van woon-werkverkeer voor bestelbussen.

De live blog is nu gestopt. Houd Twitter in de gaten voor verdere updates: #EVOdebat.


 

Politieke partijen nemen afstand van forenzentaks

update 16.39


De politieke partijen nemen afstand van de plannen om woonwerkverkeer met bestelbussen, zoals dat in het lenteakkoord is opgenomen, te belasten. Zowel VVD als CDA, ChristenUnie als D66 verklaarden zich tijdens het EVO-verkiezingsdebat tegen invoering van deze belasting. 'dit staat boven aan het lijstje dat wij na de verkiezingen willen veranderen', aldus VVD kamerlid Elias.


 

Peiling

update 16.23


Een ruime meerderheid van de verladers is tegen invoering van een kilometerheffing. Dit bleek bij een snelle peiling in de zaal tijdens het EVO-verkiezingsdebat.


 

Debat gestart

update 16.00 uur


Het debat is begonnen! Debatleider Jeroen de Veth stelt de eerste vragen aan de afgevaardigden van de partijen. Een vol atrium kijkt toe hoe de politici zich profileren.


 

Het is bijna zover

update 15.25 uur
 

Over enkele minuten opent Machiel van der Kuijl, algemeen directeur EVO het verkiezingsdebat.

            


 

SP meldt zich af, Ton Elias (VVD) ondanks ziekte toch aanwezig

update 11.20 uur

 


 

Stelling via Twitter

update 10.13 uur

 


 

EVO-verkiezingsdebat | Live blog

Mobiliteit en logistiek centraal in EVO-debat

update: 09.00 uur


Het podium met de zetels is klaar in de hal van het EVO-gebouw, de politieke posters hangen aan de wand, de microfoons zijn getest. Het EVO-verkiezingsdebat kan beginnen. Dat debat gaat over stellingen als spoorliberalisatie, vergunningplicht beroepsgoederenvervoer en verduurzaming van transport. Een volle zaal neemt de politieke deelnemers op de korrel, verladend Nederland is nu al nieuwsgierig naar de mogelijkheden na de verkiezingen van volgende week. Gaat het ‘over links’ met Roemer (SP) en Samsom (PvdA) of over rechts met Rutte (VVD) en Wilders (PVV).

In de stoelen op het EVO-podium komen kandidaten te zitten van VVD, PvdA, PVV, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie. Benieuwd hoe ze het er van af brengen.

Joost van Doesburg, EVO