07-03-2014  Gemeenten willen schone en leefbare binnensteden, met zo min mogelijk vervoersbewegingen. Bedrijven hebben belang bij een zo efficiënt mogelijke stedelijke bevoorrading. Die belangen gaan hand in hand. Maar daarmee is er nog geen samenwerking en synergie.

Samenwerking

Gemeenten en belangenbehartigers kunnen samen werken aan het innovatief vermogen in de logistiek om maatschappelijke uitdagingen van de steden te beantwoorden. Dat was de belangrijkste boodschap die EVO en TLN hadden voor de lokale lijsttrekkers bij verkiezingsdebatten deze week in Rotterdam en Amsterdam.

EVO en TLN waren aangenaam verrast te horen dat eerdere voorstanders van uitbreiding van milieuzonering alsnog af willen zien van deze onzalige plannen en meer voelen voor logistieke innovatie, bijvoorbeeld bundelingsinitiatieven, en samenwerking zoeken met het bedrijfsleven.

Nucleaire Top

EVO en TLN riepen de lijsttrekkers, van wie een aantal nu ook al de twee steden bestuurt, op om alles in het werk te stellen om de stedelijke bevoorrading in de Randstad tijdens de Nuclear Security Summit in Den Haag op 24 en 25 maart aanstaande niet in de soep te laten lopen.

EVO en TLN zouden graag zien dat gemeenten het toegangsregime voor het bevoorradend verkeer tijdens deze dagen versoepelt.

Beide organisaties organiseerden de debatten samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en Koninklijke Horeca Nederland.