23-06-2017  Terwijl de formatie van een nieuw kabinet nog volop bezig is, zijn mensen van evofenedex druk doende om kennis te maken met nieuwe Kamerleden. Er zijn 58 nieuwe Kamerleden gekozen, van wie een deel woordvoerder is geworden op voor de leden van evofenedex belangrijke dossiers.

Een goede relatie met de nieuw aangetreden Tweede Kamerleden is belangrijk, omdat zij met de nieuwe regering straks beleid gaan maken voor handel en logistiek. In één-op-ééngesprekken nemen verschillende vertegenwoordigers van evofenedex de nieuwe leden mee in de wereld van handel en logistiek, vaak met tot de verbeelding sprekende steun van een aantal leden.

Onwerkbare regels

Door het directe contact kan evofenedex deze Tweede Kamerleden helpen de overheidsplannen aan de praktijk te toetsen en zo onwerkbare regels voor handel en logistiek te vermijden. Maar ook om de uitwerking van wet- en regelgeving te vergemakkelijken waar dat kan. Meer geld om de files te bestrijden, geen nodeloze regels voor bestelbussen, betere werkende inspectiediensten en snel een werkbaar handelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk. Het is een kleine greep aan de onderwerpen waar evofenedex zich bij de Kamer hard voor maakt.

Producten

Bij de kennismaking krijgt het Kamerlid een tas overhandigd met producten die door een aantal  leden van evofenedex worden gemaakt en verkocht. Zo biedt Go-Tan ieder Kamerlid een flesje biologische oestersaus aan. Van der Meulen Meesterbakkers stelt voor ieder Kamerlid een zak Say Yes to No (broodchips) ter beschikking. Boska Holland geeft de Kamerleden een kaasschaaf met motief cadeau, Heineken een fles 0.0 bier. Look-o-Look deelt aan ieder Kamerlid een taartje van snoep uit en Bolsius geeft de parlementariërs ‘wax melts’. Hiermee bouwen deze leden zelf succesvol mee aan het beeld van de vereniging evofenedex in politiek Den Haag.