20-02-2017 De tiende editie van Topcoaches voor Toptalent is van start gegaan. In de afgelopen tien jaar zijn al meer dan honderdtwintig Topcoaches en Toptalenten gematched via dit programma. Na een uitgebreide selectie in het najaar van 2016 zijn negen van de bijna dertig 4e-jaars HBO Logistiek studenten overgebleven. Zij zijn half februari gestart met hun logistieke afstudeeronderzoek bij toonaangevende leden van evofenedex en TLN.

Deze 10e editie is een speciale, niet alleen is het een jubileumjaar maar ook omdat de uitvoering vanaf deze editie verzorgd wordt onder regie van vLm in nauwe samenwerking met evofenedex. “Het verbinden van dergelijke programma’s is een stap voorwaarts, beide verenigingen bundelen zo hun krachten en kunnen samen nóg meer betekenen voor de ontwikkeling van de logistieke professional”, vertelt projectleidster Jolanda Bakker.

Diverse afstudeeronderzoeken

Van een onderzoek naar een nieuw voorraadsysteem tot het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het aantal half lege vrachtwagens te verminderen, de opdrachten in deze editie zijn divers. Toch hebben ze allemaal wel iets met elkaar te maken. “In veel opdrachten komt een stuk verandermanagement kijken, niet alleen de techniek maar zeker ook de mens wordt hiermee een heel belangrijk aspect tijdens het afstuderen. Aan de studenten de taak om het menselijke aspect te betrekken in hun onderzoek”, licht Jolanda toe.

Twee kanten

De topcoaches zijn er om de toptalenten te begeleiden. Maar dit werkt ook de andere kant op. Met hun kennis van ICT, de frisse wind en het voorkomen van een tunnelvisie is het toptalent ook van waarde voor de topcoach. Dit zijn dan ook de meest genoemde redenen van topcoaches om in contact te blijven met deze jonge groep logistieke topstudenten.

Bedrijven die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen rondom de afstudeeronderzoeken kunnen zich aanmelden voor de Kennisnieuwsbrief en de website in de gaten houden. Er worden regelmatig opvallende bevindingen en updates geplaatst over de verschillende afstudeerstages.

Meer informatie over Topcoaches voor toptalent of nu al aanmelden voor de elfde editie? Neem dan contact op met Jolanda Bakker per mail via jbakker@vlm.nl of telefonisch via 079 3467 346.