Deel nu jouw ervaringen en help ons met aanvullende (steun)maatregelen en alternatieve mogelijkheden voor internationaal ondernemen

Leestijd 2 minuten

20-05-2020  In april lanceerde evofenedex samen met het gehele bedrijfsleven de Internationale actieagenda COVID-19. Hierin doen wij voorstellen om ervoor te zorgen dat internationale ketens van bedrijven goed kunnen blijven functioneren. De input voor de uitwerking hiervan halen wij binnen via onze raden, webinars, ledenservice, opleidingen en de Corona Monitor. Als vereniging houden wij nu ook een laagdrempelig onderzoek. Doe jij ook mee?

Gisterenavond kondigde minister-president Mark Rutte de versoepeling van nationale coronamaatregelen per 1 juni 2020 aan. De COVID-19-crisis heeft voor veel handels- en productiebedrijven echter grote gevolgen voor hun dagelijkse bedrijfsvoering, concurrentiepositie en handelsrelaties. Zowel op het gebied van internationale handel als logistiek worden ondernemers nog steeds geconfronteerd met allerlei belemmeringen.

Uitdagingen en beperkingen

Om te voorkomen dat wij belangrijke zaken missen op internationaal economisch gebied, heeft evofenedex een korte vragenlijst opgesteld voor bedrijven die importeren en exporteren buiten de Europese Unie. Met dit onderzoek willen wij nóg beter in beeld krijgen met welke belemmeringen handels- en productiebedrijven worden geconfronteerd op het gebied van internationale handel en logistiek als gevolg van de COVID-19-crisis. Zo kunnen wij de uitdagingen voor bedrijven om in deze tijden te kunnen blijven exporteren in kaart brengen, en analyseren welke beperkingen ondernemers ervaren in logistiek en supply chain management.

Jouw verhaal is onze kracht         

Verhalen uit de praktijk versterken onze focus en verbreden onze inzichten. Hierdoor kunnen wij ons optimaal inzetten voor de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. Met de resultaten van het onderzoek zetten wij ons in voor aanvullende (steun)maatregelen en brengen wij alternatieve mogelijkheden voor internationaal ondernemen in kaart.

Ook jij kunt hier je voordeel mee doen door je ervaringen met ons te delen. Het onderzoek bestaat uit maximaal 13 vragen en duurt 5 tot 10 minuten.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder