evofenedex komt met ICC Incoterms® 2020 boek

‘ICC Incoterms® 2020 in de praktijk’ helpt ondernemers met praktische informatie rond leveringsvoorwaarden.

18-02-2020  Ongeveer tweederde van de Nederlandse exporteurs ervaart problemen met het juist toepassen van de ICC Incoterms® 2020, zo blijkt uit onderzoek onder deze bedrijven. Om exporteurs en importeurs op weg te helpen, lanceert evofenedex het boek ‘ICC Incoterms® 2020 in de praktijk’. Het boek staat vol met praktische aanvullingen op de gids die de International Chamber of Commerce zelf heeft uitgegeven over deze gestandaardiseerde leveringsvoorwaarden.

Het boek helpt ondernemers om per overeenkomst de juiste Incoterms®-regel te kiezen en deze correct toe te passen. Want steeds opnieuw blijkt dat zowel exporteurs als importeurs extra risico’s lopen doordat de ICC Incoterms® 2020 door verschillende partijen anders geïnterpreteerd worden. Dergelijke miscommunicaties vinden niet alleen plaats tussen kopers en verkopers, maar ook tussen collega’s onderling. Of er ontstaan vertragingen in het logistieke proces, die vrijwel altijd gepaard gaan met extra kosten en geregeld leiden tot juridische conflicten.

Specialisten aan het woord

In het boek gaan specialisten in op het goed afwikkelen van exportorders en de juridische kant van de koopovereenkomst. Zo is er een hoofdstuk gewijd aan de vraag hoe de transportvoorwaarden zich verhouden tot de leveringsvoorwaarden. Ook staan er in het boek een aantal praktijkvoorbeelden, zoals het gebruik van ICC Incoterms® 2020 bij dropshipments en leveringen aan Amerikaanse klanten. Dit hoofdstuk bevat ook cijfers uit een onderzoek over het gebruik van ICC Incoterms® 2020 onder enkele honderden exporteurs.

Het boek is vanaf vandaag te bestellen. De prijs is 27,50 exclusief btw.

Auteurs: Sonja van Hall, Fred Koning, Ivo Veraart, Alicia Zwanikken

104 pagina’s, ISBN/EAN 978-90-9032835-5

Bestel hier het boek ‘ICC Incoterms® 2020 in de praktijk’

incotermsboekje

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder