Checklist met 65 acties helpt bedrijven in aanloop naar brexit in 2021

Leestijd 1 minuut

01-07-2020  Nu de deadline voor het verlengen van de overgangsperiode met twee jaar voor de brexit afgelopen nacht is verstreken, is het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) per 1 januari 2021 definitief. Dat heeft logistieke en economische gevolgen. Om bedrijven daar op voor te bereiden heeft evofenedex vandaag een uitgebreide Brexit-checklist gelanceerd.

Of er einde van dit jaar een deal is, is nog onzeker. Duidelijk is echter al wel, dat er voorafgaand aan het importeren en exporteren naar of via het VK douaneaangifte moet worden gedaan omdat het VK een ‘derde land’ is geworden.

Veranderingen handel met VK per 1 januari

Per 1 februari 2020 is het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) getreden. Dit heeft op diverse gebieden consequenties voor de handel met het VK. Sinds 1 februari is een overgangsperiode ingegaan, waarin voor bedrijven feitelijk niets veranderde omdat het VK nog aansluit bij de Europese regelgeving tot eind 2020. Maar er komen veel veranderingen aan, waarvan nu al vrijwel zeker is dat Nederlandse ondernemers er mee te maken krijgen per 1 januari 2021.

Uitgebreidere Brexit-checklist

Ook heeft de EU sinds februari te kampen met de maatregelen en effecten van de Covid-19-pandemie. Hierdoor verandert het zakendoen met het VK op vele fronten. evofenedex lanceert daarom een uitgebreide Brexit-checklist met 65 acties voor bedrijven. “De afgelopen jaren hebben we al veel ondernemers met raad en daad geholpen in de voorbereiding op de brexit”, aldus Rob Zomer, manager Internationaal ondernemen van evofenedex. “Met deze praktische checklist, met maar liefst 65 praktische tips voor mkb-bedrijven,  kun je je nu per direct voorbereiden op de veranderingen die ingaan vanaf 2021.”

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder