Evofenedex ondersteunt Week van de RI&E in september

Het aantal arbeidsongevallen stijgt al jaren en moet omlaag

Het Steunpunt RI&E organiseert de landelijke Week van de RI&E, die eerder werd uitgesteld in verband met de maatregelen rondom corona, van 21 tot en met 25 september. In deze week bundelen diverse organisaties, dit keer ondersteund door een campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hun krachten om de risico-inventarisatie en -evaluatie onder de aandacht te brengen bij ondernemers. evofenedex werkt dagelijks aan veiligheid in de logistiek en ondersteunt deze week en de noodzaak van een RI&E daarom van harte.

In 2019 ontving de inspectie SZW circa 4400 meldingen van ernstige arbeidsongevallen bij Nederlandse bedrijven. Dit aantal arbeidsongevallen stijgt al jaren en moet omlaag, vindt ook Sander Nieuwenhuizen, senior manager bij evofenedex. “Mede vanuit onze rol als initiatiefnemer van de Code Gezond en Veilig Magazijn weten we dat een goed veiligheidsbeleid begint met de bewustwording van de risico-hotspots op de werkvloer en opname daarvan in de RI&E.

Vervolgens gaan werkgever en werknemer aan de slag met het beheersen en voorkomen van de risico’s door te werken aan gedrag, bewustwording en een integrale veiligheidscultuur. Tot slot is het belangrijk om de meerwaarde van gezond en veilig werken te borgen in het hele bedrijf”, stelt hij. “Zo raken werkgever en werknemer intrinsiek gemotiveerd om aan arbeidsveiligheid te werken.”

Week van de RI&E

Wil je hulp met het opstellen, uitvoeren en naleven van de RI&E? Meld je dan aan voor de mail-updates ‘Van RI&E naar RI&E+’ die we in de Week van de RI&E van 21 tot en met 25 september maken. We helpen je daarin stap voor stap bij het creëren van draagvlak voor veilig en gezond werken en je krijgt tips van experts. Je kunt ook contact opnemen met collega’s van onze afdeling Ledenservice via 079 3467 346.

Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder