Veranderingen op het gebied van arbeidsmarkt grote uitdaging voor ondernemers

Leestijd: 1 minuut

26-08-2020  evofenedex richt een raad op die zich gaat bezighouden met human capital, om leden te helpen bij toekomstgericht HR-beleid in een dynamische arbeidsmarkt.

Van alle uitdagingen die op handels- en productiebedrijven afkomen, zijn de veranderingen op het gebied van de dynamische arbeidsmarkt een van de meest genoemde. Dit blijkt uit een rondvraag onder onze leden. Door de invloed van mechanisering, robotisering en automatisering verandert de arbeidsmarkt en de inhoud van werk. Taken verdwijnen en functies veranderen, net als arbeidsomstandigheden. Het thuiswerken tijdens corona is daar een goed voorbeeld van. Veranderende wet- en regelgeving bepaalt de kaders voor de inzet van flexibel personeel, het behouden en het afscheid nemen van medewerkers. Bovendien speelt de vergrijzing, ook na de coronacrisis, een belangrijke rol in de dynamiek op de arbeidsmarkt.

Toekomstbestendig blijven

Voor individuele bedrijven is het soms moeilijk om overzicht te houden op wat er allemaal nodig is om toekomstbestendig te blijven. Toekomstgericht HR-beleid moet tijdig op de veranderende omstandigheden inspelen en HR-professionals moeten kort op de bal zitten om het speelveld te blijven overzien. Reden voor evofenedex om de dynamische arbeidsmarkt prioriteit te geven, en daarvan is het samenstellen en het oprichten van een raad met specialisten een logisch gevolg. Onderwerpen die op de beleidsagenda van de raad komen, zijn bijvoorbeeld vitaliteitsbeleid, talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Kennis en ervaringen delen

De Raad voor human capital wordt in het najaar formeel opgericht en zal bestaan uit leden met vakkennis en vakinhoudelijke adviseurs, die samen de relevante arbeidsmarktonderwerpen naar een hoger niveau tillen en hun kennis en ervaringen delen.

Meer weten? Neem dan contact op met Manue Azoulay, beleidsadviseur evofenedex, via 079 346 7346.

Meer informatie over de raden van evofenedex staat hier.

Marinke
Contact

Vragen over strategisch personeelsbeleid?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder