evofenedex start onderzoek naar kwaliteit spoorgoederenvervoerders

Er kan een aanzienlijke hoeveelheid CO2 bespaard worden en wordt de filedruk verlaagd.

Steeds meer handels- en productiebedrijven overwegen spoorgoederenvervoer. Met het spoorgoederenvervoer kan een aanzienlijke hoeveelheid CO2 bespaard worden en wordt de filedruk verlaagd. De praktijk wijst uit dat de klantgerichtheid vanuit de vervoerders nog wel eens te wensen overlaat. Daarom wil onze Raad voor Spoorverladers weten wat gebruikers van het spoor vinden van het serviceniveau en de kwaliteit die spoorgoederenvervoerders leveren.

Ervaringen
Een goede klantgerichtheid vanuit de spoorgoederenvervoerders is essentieel om het vervoer per spoor aantrekkelijker te maken. Met de uitkomsten van dit onderzoek gaat onze raad het gesprek aan met de spoorgoederenvervoerders. Met als doel om alle partijen samen te laten werken aan betere dienstverlening. Daarom zijn we benieuwd naar de ervaringen van bedrijven en hun spoorgoederenvervoerders. Belanghebbenden kunnen hier deelnemen aan het onderzoek. Dit kost slechts twee minuten.

Momenteel werken wij samen met de spoorsector en de overheid aan de uitvoering van het maatregelenpakket spoorgoederenvervoer. Dit is een totaal pakket aan maatregelen inclusief een kostenverlaging vanuit de overheid voor het gebruik van het spoor. Met al deze maatregelen moet het spoor de komende jaren flink gaan groeien binnen de modal split. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder