evofenedex start onderzoek naar paskosten tankkaarten

Onderzoek wil onduidelijkheid tarieven in de markt blootleggen

Gebrek aan transparantie

Pim van der Waal, manager samenwerkingen & ledenvoordeel bij evofenedex, legt de achtergrond van het onderzoek uit: “ Er zijn een aantal aanbieders in de markt die niet transparant zijn over de kosten die zij hanteren. Deze beloven wel veel gebruiksgemak, maar zijn onduidelijk over de tarieven die hiervoor gelden. Denk dan aan enkele honderden euro’s borg per pas, verborgen administratiekosten of een stevige prijs per pas per maand. Zo kennen wij leden die op jaarbasis alleen al 3.000 euro aan administratiekosten hebben en dan is er nog geen liter getankt“.

Bewustzijn

Veel ondernemers zijn zich niet bewust dat deze kosten zodanig hoog kunnen oplopen. Daarom wordt in het onderzoek aan de gebruikers van tankpassen een beroep gedaan op hun kennis & inzicht over de huidige (verborgen) kosten van hun pasgebruik. “Wij zijn er niet op uit om bedrijven aan de schandpaal te nagelen. Aan kwaliteit en service mag best een prijskaartje hangen. Maar een klant moet wel weten wat hij daarvoor precies krijgt.” besluit van der Waal.

Deelnemen

Met een landelijk online onderzoek van vier minuten nodigt evofenedex ondernemers uit om hun ervaringen te delen over hun tankkaarten. Onder de deelnemers worden 40 powerbanks van evofenedex verloot.

Tankkaarten

Voor ondernemers zijn er in Nederland veel tankkaartaanbieders. Zo bieden vrijwel alle oliemaatschappijen tankkaarten aan voor het eigen merk. Maar er zijn ook partijen met een kaart waarmee de gebruiker overal kan tanken. Met sommige kaarten kan men ook gebruik maken van andere mobiliteitsoplossingen, zoals OV of taxi-diensten.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder