Expats | Cees Hack in Dubai

Wonen en werken in het buitenland

09-07-2019  Hoe is het om in het buitenland te wonen en te werken? Globe magazine vroeg het Cees Hack, die in Dubai werkzaam is als regional managing director voor AB Mauri, gespecialiseerd in bakkerij-ingrediënten en oplossingen.

Waarom Dubai?

“Na tien jaar als managing director voor Sonneveld/Orkla te hebben gewerkt, vond ik het tijd om uit mijn comfortzone te stappen. Mijn oudste twee dochters stonden al op eigen benen, maar het leken mijn vrouw en mij een enorme verrijking voor onze jongste kinderen om eens buiten Nederland gewoond te hebben. Eind 2014 zijn we vertrokken naar het Midden-Oosten. Dit is het vijfde jaar dat we in Dubai wonen en werken. We hebben geen dag spijt gehad van onze keuze.”

Wat valt jou op aan het zakendoen in Dubai?

“Zakelijke deals draaien hier om vertrouwen. Dat moet je eerst verdienen. Het kan voorkomen dat tijdens een eerste kennismaking niet over zaken gesproken wordt en alleen wordt gekeken of iemand te vertrouwen is. Frequente managementswisselingen worden niet gewaardeerd, omdat er dan opnieuw moet worden geïnvesteerd in het vertrouwen van de nieuwe relatie.

Relaties worden pas echt gewaardeerd wanneer je er voor de klant bent als die je nodig heeft. Kenmerkend is dat de eigenaren van de bedrijven waar we mee samenwerken vaak van elk detail op de hoogte zijn, maar dat de uitvoering gedelegeerd wordt. De eigenaar is wel verantwoordelijk voor de regie en de uiteindelijke deal.”

Wat mis je aan Nederland?

“We keren regelmatig terug naar Nederland om onze dochters, mijn ouders, familie en goede vrienden te bezoeken. Ik was een fanatieke schaatser en schaatsen mis ik zeker in Dubai. Ook mis ik het maken van boswandelingen. Wel valt het iedere keer dat we in Nederland zijn op dat alles wel heel goed georganiseerd is, misschien wel een beetje te georganiseerd. Maar het systeem werkt.”

Wat is je favoriete plek in Dubai?

“Het is heerlijk om in het weekend een uurtje naar het strand te gaan, vooral omdat mijn favoriete strand Kite Beach zich op 12 minuten van ons huis bevindt. Ook blijft het leuk om de bekende toeristische trekpleisters te bezoeken. Daarnaast gaan we regelmatig naar Ras Al Khaimah, één van de andere Emiraten, waar je de langste zipline ter wereld en het Jebel Jais-gebergte hebt. Echt fantastisch.”

globe magazine - expats - dubai - cees hack

Naam Cees Hack
Organisatie AB Mauri
Functie regional managing director
Standplaats Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Proefabonnement

Dit artikel is eerder gepubliceerd in globe magazine. globe is het maandblad van evofenedex dat zich richt op het internationaal ondernemende bedrijfsleven. De interviews met topondernemers en bestuurders, praktische tips over export management, feiten en cijfers over de handel in het buitenland en de actuele informatie over bekende en minder bekende landen maken van globe magazine een must-have voor ieder bedrijf met internationale ambities. Ontvang nu gratis 4 nummers.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder