‘Extra geld NVWA eerste stap in goede richting’

Bedrijven worden opgeroepen knelpunten en wensen bij ons te blijven melden

18-09-2017 De NVWA krijgt er volgend jaar 25 miljoen bij, zo meldt onder meer de Telegraaf vandaag. Hiermee neemt de begroting van de NVWA toe van 300 naar 325 miljoen euro per jaar. Het demissionaire kabinet zal dit met Prinsjesdag officieel bekend maken.

evofenedex is positief over de maatregel en stelt dat het geld door de NVWA gebruikt moet worden om de kwaliteit, de dienstverlening en samenwerking met andere toezichthouders verder te verbeteren.

Verbeteringen

Volgens evofenedex is verdere verbetering van de dienstverlening van de NVWA een randvoorwaarde om de Nederlandse export verder te laten groeien. evofenedex ontving dit jaar al tientallen meldingen van bedrijven over de kwaliteit van dienstverlening van de NVWA bij export. Bedrijven maken met name melding van de beperkte bereikbaarheid van de NVWA, beperkte communicatie over doorgevoerde beleidswijzigingen en de inflexibele opstelling. evofenedex heeft deze punten uiteraard onder de aandacht gebracht van de NVWA en bespreekt deze de komende periode verder met de NVWA. Bedrijven worden opgeroepen knelpunten en wensen te blijven delen.

Samenwerking speerpunt

Volgens evofenedex is het belangrijk dat de inspectiediensten NVWA, douane en IL&T waar mogelijk beter en efficiënter samenwerken. Dit stelde evofenedex al in het tienpuntenplan in aanloop naar de afgelopen verkiezingen. Inspectiediensten kunnen meer en beter gebruik maken van elkaars data, kennis en inspectiegegevens. Dit vermindert de impact van controles op de bedrijfsprocessen en verlaagt de kosten van toezicht voor bedrijfsleven én overheid. Ook bij de douane en de IL&T is het belangrijk dat geïnvesteerd wordt in de capaciteit en kwaliteit van de organisaties.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder