Extra geld voor digitalisering mkb

Het digitaliseren van logistieke processen versterkt de Nederlandse concurrentiepositie

25-11-2019  Als het aan D66 en CDA ligt, komt er komend jaar 500.000 euro extra om de digitalisering in het mkb te versnellen. Tweede Kamerleden Kees Verhoeven (D66) en Mustafa Amhaouch (CDA) hebben een amendement ingediend waarmee een aanvullend bedrag wordt vrijgemaakt om via de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen het mkb te ondersteunen bij de digitaliseringsopgave waar zij voor staan.

evofenedex is tevreden met de aanvullende steun en aandacht voor het digitaliseren van het mkb. Daarbij vragen wij wel expliciet aandacht voor het digitaliseren van logistieke processen. Het digitaliseren van deze processen versterkt de Nederlandse concurrentiepositie, draagt bij aan verduurzaming en is broodnodig gezien de huidige digitale staat van het mkb.

Broodnodige versnelling

Het komend jaar zullen wij het belang van de digitalisering van de logistieke processen daarom bij het ministerie, maar ook betrokkenen zoals de Kamer van Koophandel en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen blijven benadrukken. Op een later moment wordt door de Tweede Kamer over dit amendement gestemd. Wij roepen de Kamerleden dan ook op met dit amendement in te stemmen, zodat de broodnodige versnelling van de digitalisering in volgend jaar een extra impuls kan krijgen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder