Extra subsidie voor elektrische bestelauto in Amsterdam

Het budget voor schoon rijden in Amsterdam is tijdens de onderhandelingen voor de milieuzones bestelauto’s door ons bedongen.

Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer met een extra subsidieregeling van 5500 euro voor de aanschaf van een nieuwe honderd procent elektrische bestelauto voor ondernemers die minimaal drie keer per week in de stad rijden. Deze regeling komt bovenop de bestaande subsidie voor elektrische bestelauto’s van 5000 euro voor ondernemers.

Aanzienlijke bijdrage

Zakelijke rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen dan ook 10.500 euro, wat een aanzienlijke bijdrage is voor de aanschaf van een nieuwe e-bestelauto. Een ondernemer ontvangt maximaal voor twee nieuwe elektrische bestelauto’s subsidie.

Lobbysucces                                                                                            

Het extra geld, ruim 330.000 euro, is afkomstig van het Rijk om schoon rijden in Amsterdam te stimuleren. Dit budget is tijdens de onderhandelingen voor de milieuzones bestelauto’s door ons bedongen. De gemeente Amsterdam is de eerste gemeente die in een dergelijke regeling met mogelijkheid van stapeling voorziet. Hopelijk volgen Rotterdam en Utrecht spoedig om de stap naar elektrisch rijden voor ondernemers eenvoudiger te maken.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder