28-03-2013  Verkeer richting het zuiden kan vanaf dinsdag 21 mei gebruikmaken van de extra Waalbrug in de A50. Richting het noorden is de brug beschikbaar vanaf donderdag 23 mei. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Rijstroken

De extra brug heeft hetzelfde aantal rijstroken in beide richtingen als de bestaande brug over de Waal. De komende periode wordt de bestaande brug gerenoveerd.

Inrichting

Binnenkort starten de asfalteringswerkzaamheden op de extra brug en worden geleiderail, verlichting, signalering en bewegwijzering aangebracht. Ook wordt het asfalt op de A50 verbonden met het asfalt op de extra brug. Dit laatste gebeurt ‘s nachts om het doorgaande verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Tacitusbrug

De bruggen over de Waal in de A50 dragen overigens vanaf vandaag de naam ‘Tacitusbrug’. De burgemeesters van Beuningen en Overbetuwe maakten deze nieuwe naam donderdagochtend bekend. Rijkswaterstaat en de gemeenten Beuningen en Overbetuwe schreven voor de naamgeving eind vorig jaar een prijsvraag uit. De nieuwe naam is voor beide bruggen samen. Tacitus wordt uitgesproken als Tásietus, met de klemtoon op de letter a.Tacitus was een Romeinse geschiedschrijver die schreef over de omgeving van de Waal.