14-10-2011  Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche en Volkswagen hebben de handen ineengeslagen om een universeel laadsysteem te ontwikkelen. Het moet de standaard worden voor elektrische auto's in Europa en de Verenigde Staten.

Aansluiting

Volgens dit systeem voor alle denkbare oplaadscenario's krijgen alle auto's dezelfde aansluiting voor oplaadsnoeren en communiceren ze overal op dezelfde manier met oplaadstations. Hierdoor kunnen elektrische auto's van de zeven autofabrikanten gebruikmaken van dezelfde snellaadstations.

Analyses

De steun voor het gemeenschappelijke oplaadsysteem is volgens de autoproducenten gebaseerd op analyses van bestaande oplaadstrategieën, de ergonomie van de aansluitingen en de voorkeuren van klanten in Europa en de VS. De universele aanpak biedt een kader voor de planning van toekomstige infrastructuur en een communicatieprotocol voor elektrische auto's met intelligente mobiliteitsnetwerken.

Communicatieprotocol

De zeven fabrikanten zijn het verder eens geworden over het gebruik van HomePlug Green Phy als communicatieprotocol, zodat hun elektrische auto's zich eenvoudig laten integreren in de intelligente mobiliteitsnetwerken van de toekomst.