23-10-2012  De coöperatie van binnenvaartondernemers NPRC mag zich FD gazellen noemen en is bovendien genomineerd voor de FD gouden Gazellen. De FD Gazellen award is een initiatief van het Financieele Dagblad en credit ratings bureau Graydon.

Snelst groeiende ondernemingen

Het Financieele Dagblad reikt de FD Gazellen awards uit aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Behalve een omzetgroei van minimaal 20 procent over drie opeenvolgende jaren, is ook de financiële gezondheid een van de beoordelingscriteria voor de nominatie. Hierbij is de waardering voor de jaarrekening en de waardering voor het betaalgedrag belangrijk.

7 miljoen ton goederen

De NPRC, opgericht in 1935, vervoert jaarlijks zo’n 7 miljoen ton goederen over de Europese vaarwegen. De laatste jaren kwam de NPRC vaak in het nieuws met innovatieve concepten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Erkenning

NPRC-directeur Stefan Meeusen vindt dat het winnen van de award een mooie erkenning is voor de leden en medewerkers van de coöperatie. ‘Het zijn onze 85 binnenvaartondernemers die samen met onze medewerkers iedere dag de meerwaarde van onze organisatie in de praktijk moeten aantonen.’ Op 22 november neemt de NPRC de award tijdens een feestelijke uitreiking in Vlaardingen in ontvangst.