10-05-2016  De drie finalisten voor de verkiezing ‘Veiligheidsadviseur van het Jaar’ zijn bekend. Met de verkiezing wil EVO de rol van de veiligheidsadviseur in het bedrijfsleven benadrukken.

Het plan voor een jaarlijkse verkiezing van de beste veiligheidsadviseur werd in mei vorig jaar gelanceerd op de Vakdag Gevaarlijke Stoffen van EVO. EVO en de Vereniging voor Veiligheidsadviseurs willen met de verkiezing het belang van de veiligheidsadviseurs ook voor de buitenwereld duidelijk maken. 

De genomineerden voor 2016 zijn:

  • Egbert van Heumen, International Flavors & Fragrances
  • René Finke, NAM/Shell
  • Margreet Oprel, DB Cargo

Waardering en aandacht

Thomas Reitsma, beleidsadviseur Gevaarlijk Stoffen bij EVO, is blij met het feit dat drie topmensen zich hebben geplaatst voor de finale."De veiligheidsadviseurs van Nederland verdienen meer waardering en aandacht. Veiligheidsadviseurs zijn in de regel geen mensen die zichzelf op de borst kloppen. Met deze kwalitatief hoogstaande finalisten hopen wij bovendien dat deze verkiezing het vak een impuls geeft en bijdraagt aan een positief imago van omgaan met gevaarlijke stoffen in het bedrijfsleven,” aldus Reitsma.

Op 19 mei tijdens de Dag van de Gevaarlijke Stoffen wordt de winnaar van de verkiezing veiligheidsadviseur van het jaar bekend gemaakt.