24-07-2013 Bedrijven die een nieuwe bestelwagen, een taxi of een bijzonder voertuig aanschaffen, kunnen er meer aan doen om schoner te gaan rijden. Voor een schoner voertuig kunnen ze gebruik maken van een tegemoetkoming van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Toch vraagt lang niet iedereen die er recht op heeft subsidie aan. Een gemiste kans, aldus het ministerie.

Voorbeelden

Voorbeelden van bijzondere voertuigen zijn een geldtransportauto of een ambulance. Personenvoertuigen komen niet in aanmerking, tenzij deze als taxi geregistreerd staan. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet het voertuig recht hebben op bpm-teruggave of vrijstelling.

Het subsidiebedrag is 1.250 euro en voor een volledig elektrisch voertuig 3.000 euro. Voor volledig elektrische voertuigen komt daar nog eens 2.000 euro bovenop als de auto volgens het kentekenbewijs is tenaamgesteld in één van de NSL-knelpunt gemeenten.

Regeling

De stimuleringsregeling is aan te vragen tot 1 januari 2015. Voertuigen die uiterlijk 31 december worden tenaamgesteld, kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Meer informatie is te verkrijgen op agentschapnl.

Waarop letten bij aanschaf bestelauto?