Flevoland investeert in bereikbaarheid

Omvangrijk pakket moet snelgroeiende economie ondersteunen

05-07-2019  De VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66 hebben een coalitieakkoord gesloten in Flevoland. De partijen hebben afgesproken om de bereikbaarheid van de provincie te verbeteren en vast te houden aan eerder gemaakte afspraken. Voor evofenedex biedt dat een mooi uitgangspunt en genoeg uitdaging voor de komende vier jaar, waarbij wij constructief in gesprek blijven met de provincie.

Bereikbaarheid

De ambitie is om de bereikbaarheid van de provincie te vergroten. Daarvoor staan de volgende plannen op stapel om tot 2023 te realiseren.

  • De IJmeerverbinding is wat infra een rail gerealiseerd;
  • Een positief besluit over de verbreding van de A27 tussen de Stichtse brug en het knooppunt met de A1, maar ook over de verbreding van de A27 tussen het knooppunt A6-A27 en de Stichtse brug.
  • De verbreding van de N50 tussen Kampen-Zuid en Hattemerbroek wordt uitgevoerd of is in voorbereiding;
  • De sluis, bruggen en vaargeulen bij Kornwerderzand worden verbreed;
  • Ontsluiting van Urk wordt verbeterd;
  • In overleg met de provincie Gelderland zijn maatregelen genomen om de doorstroming tussen de Nijkerkerbrug en de A28 te verbeteren.
  • In Metropool Regio Amsterdam (MRA) verband realisatie van de aanleg van een dekkende laadinfrastructuur om de overstap naar elektrisch rijden te versnellen;

 

Economie

De Flevolandse economie is de snelstgroeiende van Nederland. Met een realistisch Economisch Programma wordt ondernemerschap en groei van het midden- en kleinbedrijf (MKB) versterkt. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Horizon opereert als belangrijke partner langs de lijnen van dat Economisch Programma. Hier liggen uitdagingen voor Flevoland om zich meer en meer te richten op internationaal ondernemen, maar ook om internationaal opererende ondernemingen te verleiden zich in de provincie te vestigen. Kansen die wij zeker graag samen ontwikkelen en omzetten in resultaat.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder