22-05-2013  Bouwbedrijf Era Contour in Zoetermeer heeft Het Nieuwe Werken invulling gegeven bij de bouw en inrichting van het In het kantoorgebouw. Dat bleek deze week tijdens een ontmoeting van leden van de VKC, de door EVO gesteunde lokale organisatie voor kunst en cultuur.

Werkplekken

Het gebouw is ingericht met flexibele werkplekken voor alle medewerkers, waarbij het Belgische architectenbureau Conix het interieur een huiselijke uitstraling gaf. Volgens de directie nodigt het kantoor uit tot uitwisseling van ideeën en kennis, ook voor de vaste partners in de logistiek van projecten.

Kostenpost

De bureaus met elektrisch in hoogte instelbare werkbladen waren de grootste kostenpost.  Volgens de directie van het bouwbedrijf is na de ingebruikname van het gebouw het thuiswerken afgenomen, maar worden de werkplekken maximaal benut.

Filedieren

In de regio Rotterdam is De Verkeersonderneming aanjager van Het Nieuwe Werken. Eén op de vier werknemers staat daar wekelijks een tot 2,5 uur in de file. Met de campagne 'Wees geen filedier, doe het op jouw manier' wil deze overheidsdienst werkgevers en werknemers aanmoedigen met elkaar in gesprek te gaan over reistijden.