Flinke groei schone vrachtauto’s in het eigen vervoer

Vier op de tien ritten eigen vervoerders met schone Euro6-vrachtauto

01-10-2019  Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om ritten uit te voeren met de schoonste Euro6 aangedreven vrachtauto. Het aandeel van dit type schone ritten steeg het afgelopen halfjaar met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Daarmee komt het aantal schonere ritten met een Euro6-motor op 42 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat vier op de tien ritten van eigen vervoerders met een vrachtauto wordt gereden met een Euro6-motor is een goede ontwikkeling. Het zijn de schoonste modellen met dit type verbrandingsmotor. Doordat er met deze vrachtauto’s meer kilometers wordt gereden zorgt dat voor een flinke vermindering van de uitstoot van  stikstof, fijnstof en CO2.

Steeds schoner

Uit de cijfers blijkt verder dat in het gehele wegvervoer het gebruik van schonere voertuigen is gegroeid. In het beroepsgoederenvervoer steeg het aantal Euro6 vrachtautoritten over dezelfde periode gemeten met ruim 6 procent. In totaal worden nu meer dan de helft (50,7) van alle vrachtautoritten met een Euro6 voertuig uitgevoerd.

In de komende jaren zal het gebruik van schonere voertuigen alleen maar toenemen. Vanaf 2022 worden vrachtauto’s met een oudere en meer vervuilende verbrandingsmotor dan Euro6 uit milieuzones geweerd.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder