Frankrijk erbij in Duits-Zweedse testen wegtransport

Transportministers uit Europa en leveranciers van trucks en communcatietechniek spraken gisteren over platooning en elektrificatie snelwegen.

20-06-2018  Tijdens de gisteren in Gotenburg gehouden bijeenkomst zijn de Europese transportministers het eens geworden over een stappenplan voor de introductie van platooning.

De ministers waren in Zweden om op uitnodiging van de Zweedse minister Tomas Eneroth kennis te nemen van de laatste stand van zaken. Ook de truckindustrie en telecombedrijven namen deel aan deze derde bijeenkomst na de 'Amsterdam Declaration' aanwezig.

Internationaal

Het doel van de bijeenkomst was om te spreken over verdere harmonisatie van systemen, zodat technieken ook bij internationale ritten te gebruiken is.

Samenwerking

Vooral de Franse en Zweedse ministers Elizabeth Terminal en Tomas Eneroth willen vaart zetten achter de de ontwikkeling van platooning, het door middel van elektronica kort achter elkaar kunnen rijden, waardoor vrachtauto's in de slipstream van hun voorgangers rijden en op brandstof te besparen is. Vorig jaar ondertekenden de Franse president Macron en de Zweedse premier Löfven een samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk op te trekken.

Frankrijk in Duits-Zweeds partnerschap

Frankrijk wordt ook opgenomen in het Duits-Zweedse partnerschap voor onderzoek naar elektrificatie van wegen. Voorbeeld van dat onderzoek is de test van Siemens en Scania met vrachtauto's op snelwegen met een bovenleiding..

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder