Franse transportbedrijven voeren actie in september

Acties tegen stijgen lasten transportbedrijven

28-8-2019  De belangrijkste werkgeversorganisatie in Frankrijk, Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR), heeft voor september acties aangekondigd tegen een aantal maatregelen die de Franse regering wil invoeren. Deze maatregelen leiden tot een stijging van de lasten van transportbedrijven. Hoe de acties er precies gaan uitzien, wordt woensdag 4 september bekendgemaakt. Wij volgen de ontwikkelingen en houden je hiervan op de hoogte.

Steeds meer Franse transportondernemers zien de toekomst somber in en de onvrede over de maatregelen van de regering neemt toe, blijkt uit een enquête van de FNTR.

De Franse minister van transport Elisabeth Borne heeft al aangegeven dat ze weinig aan de maatregelen kan veranderen, maar FNTR hoopt dat hun acties de regering overtuigt om een aantal maatregelen terug te draaien.

Op 4 september wordt de vorm van het protest bekendgemaakt. Hoewel de FNTR nog niet spreekt over wegversperringen, waarschuwde de organisatie de regering in juli al voor het risico van demonstraties in de regio vanaf september.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder