02-11-2011  De HeftruckHeld van de maand oktober heet Fred van Loon van DB Schenker. Zaterdag volgt de verkiezing van HeftruckHeld van het jaar tijdens de NKIT bij EVO te Zoetermeer.

Heftruckheld Fred van LoonDe HeftruckHelden-campagne gaat onverminderd door met het organiseren van activiteiten die het veiligheidsbewustzijn van heftruckchauffeurs en hun leidinggevenden moeten vergroten. Op die manier willen de organisaties het aantal heftruckongevallen drastisch verlagen.

Puzzelen

Liefde voor het vak is volgens Van Loon de reden waarom hij als HeftruckHeld wordt gezien. ‘Van jongs af aan vind ik heftruckrijden machtig. Ik zoek het vooral in de uitdaging: creatief puzzelen met verschillende soorten pallets en een vrachtauto dusdanig inladen dat de chauffeur het er later weer goed uit kan halen. Natuurlijk werk ik lekker door, maar haasten doe ik nooit. Daar komen alleen maar brokken van. Dus hoe druk het ook is, neem die koffiepauze.’

Zicht

Om ongelukken te voorkomen, is goed zicht nodig. Daarom heeft Van Loon de computerterminal op zijn truck laten verplaatsen van rechtsboven naar de zijkant. Het zicht is hierdoor veel beter. ‘Dat soort ideeën krijgen hier een warm onthaal’, zegt Mark Robben, kwaliteitsfunctionaris bij DB Schenker.

Activiteiten

EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie willen met de HeftruckHelden-campagne meer aandacht vragen voor veiligheid in magazijnen. Dat is hard nodig, want jaarlijks gebeuren er nog altijd ongeveer 1700 ongevallen met intern transportmiddelen. Activiteiten uit de campagne dit najaar zijn roadshows, lunchgesprekken en workshops. Ook kunnen bedrijven gratis een veiligheidscoach langs laten komen. Meer informatie over de campagne en de geplande activiteiten zijn te vinden op www.heftruckhelden.nl.