Hoe en waar gaan al die elektrische voertuigen opgeladen worden?

Leestijd 2 minuten

24-08-2021  Nederland zet de komende jaren stevig in op het uitstootvrij maken van vervoer in de stad. Tussen 2025 en 2030 worden 30 tot 40 zero-emissiezones gerealiseerd, die alleen toegankelijk zijn voor voertuigen zonder uitstoot. Logistiekbedrijven kunnen de komende jaren de overstap maken naar voertuigen met batterij-elektrische aandrijving. De vraag is hoe en waar deze voertuigen opgeladen gaan worden. Het Future of Charging Symposium 2021 brengt op donderdag 14 oktober de huidige stand van zaken samen en bespreekt waar de logistiek gaat laden, wat voor laadoplossingen er zijn en wat de impact op het elektriciteitsnet hiervan is.

Op het Future of Charging Symposium 2021 staan vier thema’s centraal:

 1. Opladen & Gedrag
  Binnen dit onderdeel wordt de stand van zaken van het oplaadgedrag van verschillende logistieke sectoren in kaart gebracht.
 2. Opladen & Beleid
  Overheidsinstanties spelen een cruciale rol bij het stimuleren van de omschakeling naar elektrisch rijden in de logistieke en bedrijfsvoertuigensector door oplaadpunten te faciliteren. De steden die vooroplopen, zullen hun best practices delen.
 3. Opladen & Technologie
  Hierbij wordt een overzicht van de beschikbare geavanceerde technologie gepresenteerd. Denk aan opladen met megawatts, normen en kosten en uitwisselbaarheid van oplaadapparatuur tussen landen.
 4. Opladen & Impact
  Met name in industriële gebieden zal het effect van het opladen van vrachtwagens een capaciteitsuitbreiding van het huidige elektriciteitsnet vergen. Een parallelle oplaadinfrastructuur zal ook gevolgen hebben voor het gebruik van de openbare ruimte. Tijdens dit onderdeel wordt besproken hoe netwerkbeheerders, overheden en logistieke bedrijven kunnen samenwerken om tijdig te anticiperen op de nodige aanpassingen van het net.

Bezoekers kunnen zich aanmelden op de website.

Sprekers gezocht

Op het Future of Charging Symposium is nog ruimte voor partijen die hun kennis willen delen en willen spreken op het symposium. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 31 augustus.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder