Fysieke belasting in magazijnen

Voorkomen en genezen

08-11-2017 In magazijnen en distributiecentra wordt veel gelopen, geduwd, getrokken en getild. Veel werknemers hebben dan ook op oudere leeftijd lichamelijke problemen en kunnen steeds moeilijker hun werk doen. In de workshop fysieke belasting, als onderdeel van het begeleidingstraject duurzame inzetbaarheid, werden toekomstige coaches geleerd een werkplek en de activiteiten te analyseren en risico’s te inventariseren.

Orderpicken

Deze analyse en inventarisatie moet zo uitgebreid mogelijk want alleen dan kun je mogelijke problemen oplossen. Zo kwamen de deelnemers erachter dat een orderpicker tijdens het pikken van één order minimaal 17 handelingen doet. In het theoriegedeelte kwamen zij niet verder dan 4 tot 6. In het vervolg van het traject gaan de deelnemers deze handelingen binnen hun eigen bedrijf in kaart brengen en kijken waar de verbetermogelijkheden zitten.

Voorkomen is beter dan genezen

De workshop was niet alleen gericht op het voorkomen van fysieke problemen van oudere werknemers, maar ook voor het voorkomen van deze problemen bij jongere werknemers. Met verschillende til-, trek- en duwoefeningen werd de theorie in de praktijk gebracht. Hoe zet je je voeten neer tijdens het optillen van een doos? Of wat is het effect van tillen en draaien tegelijk? De fysieke belasting tijdens deze oefeningen was duidelijk voelbaar.

Next steps

De deelnemers gaan de komende periode aan de slag met een plan van aanpak voor hun eigen bedrijf. Na het maken van het plan gaan zij, in samenwerking met ons, verder met de implementatie. Wil jij in het voorjaar van 2018 ook deelnemen aan dit traject? Neem dan contact op met Daniëlle Gevers Deynoot via dgevers@evofenedex.nl of bel naar 079 3467 254.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder