Ga slim om met de juridische en fiscale aspecten in Amerika

Voorkom het betalen van dubbele belasting en ontdek hoe het procederen werkt.

18-1-2018  De wetgeving is in Amerika per staat verschillend, dit heeft invloed op onder andere de keuze van de ondernemingsvorm en de structuur van een verkoopcontract met een Amerikaanse koper. In Amerika moet je rekening houden met de wetten van het federale en statenrechtelijke systeem.

Huidige wereldwijde stelsel

Op 22 december 2017 ondertekende president Trump de Tax Cuts and Jobs Act. Dit belastingplan verlaagt het vennootschapsbelastingtarief van 35 procent naar 21 procent en start in 2018. Het plan pleit voor een verandering van het huidige ‘wereldwijde’ belastingstelsel naar een ‘territoriaal’ systeem. Middels het huidige systeem worden multinationals belast op verdiende buitenlandse inkomsten. Dit houdt in dat ze pas belasting betalen als ze winst naar een ander land brengen. Het gevolg hiervan is dat veel bedrijven geld in het buitenland parkeren.

Territoriale

De verschuiving naar een territoriaal stelsel voorkomt dat bedrijven worden belast op buitenlandse winst. Via deze verschuiving wordt extra investering binnen de Verenigde Staten beoogd. Dit zal vooral ten goede komen aan farmaceutische en hightechbedrijven.

Masterclass

Tijdens de masterclass ‘Juridische en fiscale aspecten in Amerika’ op 22 maart leer je onder andere wat voor impact het belastingplan heeft wanneer je wilt investeren in de VS. Wanneer en hoe is het inkomen onderworpen aan de federale inkomstenbelasting voor en na 2018 en hoe voorkom je dubbele belasting? Carl van der Zandt, een Nederlandse advocaat en partner bij Hand Baldachin & Amburgey LLP in New York, zal dit uitvoerig behandelen. Op juridisch gebied wordt je onder meer bijgepraat over productaansprakelijkheid. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn marktentreemogelijkheden, outsourcing en eigen personeel.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder