17-07-2014  Weggebruikers moeten de komende maanden rekening houden met ernstige vertraging op de A12 bij Utrecht, tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn. Op maandag 28 juli start Rijkswaterstaat met de vervanging van het wegdek van de Galecopperbrug bij Utrecht, de op één na drukste brug van Nederland. Na de vakanties, als het weer drukker wordt op de weg, kan de vertraging oplopen tot dertig minuten in de ochtend- en avondspits. 

Maximumsnelheid

De rijstroken op de Galecopperbrug worden tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn in beide richtingen versmald en verschoven. Daarnaast geldt een aangepaste maximumsnelheid van 90 km/h voor doorgaand verkeer en 70 km/h voor verkeer op de parallelrijbaan.

Planning

Deze eerste fase van de werkzaamheden aan de zuidelijke brug (richting Arnhem) tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn duurt tot eind 2014. In 2015 is het noordelijke deel van de Galecopperbrug (richting Den Haag) aan de beurt. 

Geen omleidingsroutes

Na de zomervakanties en ook tijdens de eerste dagen van het werk verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de drukte zo veel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor reizen buiten de spits. Er zijn geen omleidingsroutes, behalve bij calamiteiten. 

Actuele verkeerssituatie

Via de website vanAnaarBeter.nl/galecopperbrug kunnen automobilisten voor hun reis de actuele verkeerssituatie bekijken. Wie geregeld over de brug rijdt, kan in aanmerking komen voor een vergoeding per gemeden spits. Opgeven kan tot 18 augustus; meer informatie staat op www.spitsmijdengalecopperbrug.nl.