Gang naar rechter om vrachtwagenverbod Amsterdam Buitenveldert onontkoombaar

In beroep tegen besluit van bestuurscommissie Stadsdeel Zuid

13-06-2018  Het besluit van de bestuurscommissie Stadsdeel Amsterdam-Zuid om het huidige vrachtwagenverbod voor de wijk Buitenveldert in stand te laten wordt door ons aangevochten bij de rechtbank. In juli 2017 besloot het stadsdeel om vrachtauto's te weren, maar dat verkeersbesluit is niet goed onderbouwd.

Direct na het besluit hebben wij namens de leden bezwaar aangetekend om het vrachtautoverbod in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid van tafel te krijgen.

Beslissing

Uiteindelijk heeft de bestuurscommissie van het Stadsdeel Zuid op 29 mei 2018 een beslissing genomen op de bezwaren. Hoewel de bestuurscommissie de door ons ingebrachte bezwaren gedeeltelijk gegrond acht, houdt zij toch vast aan het vrachtwagenverbod in de wijk Buitenveldert.

Stap naar de rechter

Omdat een bestelbus beperkt is in zijn laadvermogen, moet er voor het leveren van goederen in de wijk tot wel 16 keer zoveel bestelbusjes worden ingezet. Nog afgezien van extra kosten voor de afnemers van vervoersdiensten zoals winkels, kantoren maar ook particulieren, betekent dit enorm veel meer verkeersbewegingen in de wijk. De bestuurscommissie gaat niet in op onze vraag of de verkeersveiligheid in de wijk hiermee gediend is.  

Wij zijn dan ook tegen het besluit in beroep gegaan.

Oproep aan leden

Om onze argumenten bij deze gang naar de rechter kracht bij te zetten, roepen wij onze leden op om alle ervaringen met het vrachtverbod met ons te delen. Neem contact op met onze regionaal beleidsadviseur René Ton, r.ton@evofenedex.nl of onze manager juridische zaken Peter Ruyter, p.ruyter@evofenedex.nl.

 

 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder