21 oktober 2011

Zondag laatste uitzending HeftruckHelden op RTL Transportwereld

Nog altijd gebeuren er te veel ongelukken met interne transportmiddelen. EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie willen met de Heftruckhelden-campagne het aantal ongevallen drastisch verminderen. De hele maand oktober wordt daarom in RTL Transportwereld aandacht besteed aan heftruckveiligheid,  risico’s en tips & tricks om ongevallen te voorkomen. Zondag aanstaande is de laatste uitzending van RTL Transportwereld van het vierluik over heftruckveiligheid. In de uitzending van zondag staat het belang van een geordend en overzichtelijk magazijn centraal.

Orde en overzicht

Bij veel heftruckongevallen waarbij voetgangers worden aangereden zijn onoverzichtelijkheid, geen gescheiden voet-en rijpaden en rommel op de vloer veelvoorkomende oorzaken. Het ongeval dat tijdens deze aflevering getoond zal worden is hier een typisch voorbeeld van. De laatste HeftruckHeld van de maand geeft zijn advies hoe het aanrijden van voetgangers  kan worden voorkomen. Kijkers worden opgeroepen hun stem uit te brengen op de Heftruckheld van het Jaar. Dit kan op de speciale HeftruckHeldenpagina. De verkiezing van de HeftruckHeld van het Jaar vindt op 5 november plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap Intern Transport bij EVO in Zoetermeer.

Voorlichtingsactiviteiten

Zondag wordt ook verteld welke voorlichtingsactiviteiten de HeftruckHelden-campagne het komend seizoen gepland heeft op het gebied van veiligheid intern transport. Zo worden er roadshows, lunchgesprekken en workshops georganiseerd voor medewerkers en leidinggevenden. Meer informatie over de campagne en de activiteiten is te vinden op www.heftruckhelden.nl.

Herhaling

Zaterdag wordt  de herhaling uitgezonden van de aflevering waarin de Arbeidsinspectie aangeeft waar zij in ieder geval op letten bij inspecties. De uitzendingen zijn om 17.00 uur op RTL 7.