Voor transport- tot glastuinbouwbedrijven

Leestijd 1 minuut

01-04-2022  Tanken aan de pomp is vandaag goedkoper geworden dankzij een tijdelijke verlaging van de accijns voor ongelode benzine, diesel en LPG/LNG. Het gaat om een accijnsverlaging van 17,3 cent voor benzine, 11,1 cent voor diesel en 4,1 cent per liter voor LPG en LNG. Bedrijven kunnen vanaf vandaag om een gedeeltelijke teruggaaf van accijns vragen voor brandstof die ze nog in voorraad hebben.

Het gaat om de brandstof die ze op 1 april om 0.00 uur nog in voorraad hebben. De gedeeltelijke teruggaaf van de accijns geldt voor bedrijven met een eigen opslagplaats, zoals transportbedrijven, tankstations, glastuinbouw-, landbouw- en hoveniersbedrijven. Voor brandstof in een brandstoftank van bijvoorbeeld een vracht- of bedrijfsauto is géén teruggaaf mogelijk. De teruggaaf vraag je aan voor het verschil tussen het hogere en lagere tarief. 

Om voor teruggaaf in aanmerking te komen moet een bedrijf voldoen aan specifieke voorwaarden. Zo moet het bedrijf eigenaar zijn van de brandstof en deze voor commerciële doeleinden in voorraad hebben. 

Snel handelen

Het is verder belangrijk om snel te handelen, want het verzoek om teruggaaf moet uiterlijk 8 april ingediend zijn via Mijn Douane. Alle voorwaarden over de teruggaaf zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder