13-04-2016 Bij het creëren van veiligheid in magazijnen is de rol van de manager cruciaal. “Wie een veilig magazijn wil krijgen, moet zelf het goede voorbeeld geven en medewerkers kunnen inspireren en bewust kunnen maken van de gevaren van hun werk. Hekwerken en andere investeringen in fysieke veiligheidsmaatregelen zijn nodig, maar als de manager andere prioriteiten heeft en zelf het verkeerde voorbeeld geeft, zal het magazijn niet veilig worden”, concludeert Jelle de Vries in zijn scriptie.

Geloofwaardigheid

De Vries legt uit dat er een balans moet zijn met de geloofwaardigheid. “Als de leidinggevende accepteert dat een voetpad wordt geblokkeerd door een pallet, is het aanleggen van een voetpad als veiligheidsmaatregel niet geloofwaardig”, stelt hij. Voor zijn scriptie ontving hij de prijs voor de beste masterscriptie Logistiek van de vereniging Logistiek management en Jong Logistiek Nederland.

Vijf onderzoeken

Het bovenstaande onderzoek was de eerste in een serie van vijf die De Vries als promovendus heeft afgerond. Weten hoe de productiviteit in het magazijn kan worden bepaald bij de werving van medewerkers? En zijn managers en medewerkers die gericht zijn op productie, ook daadwerkelijk productiever? Lees de uitkomsten van het onderzoek in het volledige artikel uit de april-editie van EVO Logistiek.