Geheim project levert doorbraak vorkheftrucks op

De nieuwe vorkheftruck is een doorbraak in vormgeving en functionaliteit

09-03-2018  In kleine kring demonstreerde Jungheinrich onlangs een nieuw ontworpen vorkheftruck met een eveneens nieuw ontworpen lithium-ionbatterij. Een klein team van het bedrijf werkte jarenlang aan een doorbraak in vormgeving en functionaliteit.

Volgende week begint het voorjaarsseizoen van de vakbeurzen voor logistiek. In een paar weken tijd zijn er beurzen in Stuttgart, Parijs en Hannover. De verwachting is dat daar veel nieuwe transportmiddelen te zien zullen zijn met lithium-ionbatterijen aan boord.

Jungheinrich_heftruck
Foto: Jungheinrich

Robotachtig

Die batterijen maken robotachtige toepassingen in magazijnen mogelijk en gebruikt in magazijntrucks beloven ze onverwachte kosten te voorkomen voor reparatie of vervanging van conventionele tractiebatterijen. Voor inkopers van lease-vloten reden om bij potentiële leveranciers naar hun mogelijkheid te vragen.

Nieuwe trucks

Het lijkt erop dat sommige fabrikanten de mogelijkheden benutten om rond lithium-ionbatterijen nieuwe trucks te ontwerpen. Verrassingen van andere merken zijn niet uitgesloten, Jungheinrich lijkt de eerste die een nieuw ontworpen vorkheftruck op de markt brengt. In aanloop naar de beurs Logimat in Stuttgart circuleert een 'teaser' met een vorm van een nieuw model heftruck.

Meer informatie

In de komende uitgave van evofenedex magazine (publicatiedatum 22 maart) meer daarover. De ontwerpers hebben laten weten het resultaat nog heel even geheim te willen houden. Volgende week halen zij het doek eraf.

 

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder