Gelderland en Overijssel streven naar betere bereikbaarheid

Onder andere de N35 wordt aangepakt om de bereikbaarheid te verbeteren

13-6-2019  De provincies Gelderland en Overijssel blijven investeren in een betere bereikbaarheid en het stimuleren van de verbeteringen in de logistiek. Dat blijkt uit de coalitieakkoorden die gesloten zijn. Zo wordt in Overijssel de N35 aangepakt en zet Gelderland zich maximaal in voor het verbeteren van de aansluiting tussen de A30 en A1.

De nieuwe coalitie in Overijssel, bestaande uit de CDA, PvdA, VVD, ChristenUnie en SGP, wil de N35 verbreden. De partijen zijn bereid om fors te investeren zodat er tussen Zwolle en Almelo een autoweg wordt gerealiseerd die bestaat uit gescheiden rijbanen en vier rijstroken. Ook de spoorlijn tussen Zwolle en Almelo wordt fors verbeterd.

In Gelderland, waar CDA, VVD, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie het college vormen, wordt vastgehouden aan de gemaakte afspraken om wegen zoals de A1/A30 bij Barneveld, de Rijnbrug bij Rhenen, de verbetering van de A28 op de Veluwe en de A50 bij Bankhoef te verbeteren of het onderzoek naar vermindering van het knelpunt voort te zetten. Wat betreft de aanpak van nieuwe knelpunten wordt gedacht aan de tweede fase van de N18 in de Achterhoek en de verbreding van de A15 in Rivierenland.

Beide provincies verlengen daarnaast de bestaande programma’s voor het stimuleren van verbeteringen in de logistiek. In Gelderland heet dit programma de Gelderse corridor, dat gaat over de voorbereiding van de railterminal bij Valburg. Overijssel streeft naar schone en duurzame logistiek door het stimuleren van vervoer over water. 

De beide coalitieakkoorden bieden voor ons voldoende perspectief voor een goede samenwerking met Overijssel en Gelderland. In het kader van de provinciale verkiezingen dit voorjaar heeft evofenedex input geleverd voor de verkiezingsprogramma’s en het coalitieakkoord.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder