01-07-2016  Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft toegezegd met voorstellen te komen voor voorfinanciering van ombouw van knooppunt A1/A30 bij Barneveld. EVO Fenedex juicht deze toezegging zeer toe.

Prioriteit

Voorwaarde voor eventuele voorfinanciering is dat het kabinet dit knelpunt op de prioriteitenlijst voor aanpak van infrastuctuur zet. EVO Fenedex dringt daar ook op aan. Meer dan tien jaar wachten op een besluit is geen optie.. Het knooppunt moet sneller en robuust worden ingericht.

Minister

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs aan de Tweede Kamer laten weten dat het knooppunt voorlopig niet op grote schaal zal worden aangepakt. Wel wil de minister na de zomer opnieuw bekijken of het knooppunt een echt probleem is en dus hoger op de prioriteitenlijst zou moeten komen.

Gefaseerde aanpak

De regio stelt een gefaseerde aanpak voor in twee fases. Fase 1: De zuidzijde van de aansluiting: de verbinding tussen A30 en A1 (richting Apeldoorn) en tussen A1 en A30 (richting Ede). Bij fase 2 moet dan aan de noordzijde van het knooppunt door een fly-over een optimale aansluiting tussen de A1 en de A30 worden gerealiseerd.