10-12-2013  Gemeente Delft gaat van start met het project Maatwerkdistributie. Voor het project zijn meer dan 50 ondernemingen gevonden die goederen leveren in de binnenstad en interesse hebben om dat voortaan door een andere partij te laten doen. De bedoeling is dat goederen door een collectieve aanbesteding voor een dusdanig tarief worden vervoerd dat het voor de ondernemer slimmer is om niet meer zelf de stad in te rijden, maar gebruik te maken van een stadsdistributeur.

Bundelen

PostNL en Combiwerk gaan de 50 ondernemingen benaderen om contracten af te sluiten voor het vervoer naar de binnenstad. Zoveel mogelijk zendingen worden daarna gebundeld en efficiënt en schoon de binnenstad ingebracht. Begin 2014 vervoeren PostNL en Combiwerk de eerste zendingen op deze manier.

Leefbaarheid

Door de aanpak van PostNL en Combiwerk moeten vracht- en bestelauto’s gestaag uit het straatbeeld verdwijnen. Dit is goed voor de leefbaarheid in de binnenstad want het zorgt voor een schonere lucht en het is veiliger. Ook winkelen wordt prettiger omdat het bevoorradend verkeer rondom de winkels minder wordt, aldus de gemeente.

Winkeliers

Voor de winkeliers verandert er niets, zij krijgen hun goederen nog steeds op de afgesproken tijden en met de kwaliteit die ze gewend zijn. Wel zullen PostNL en Combiwerk proberen de afspraken zo te maken dat zij de winkels zo efficiënt en schoon mogelijk kunnen bevoorraden.

Aanmelden

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich ook zelf aanmelden via maatwerkdistributie.nl. Op deze site staat ook meer informatie.