05-04-2012  Gemeenten, bewonersorganisaties en het bedrijfsleven uit het Westland en de Rotterdamse haven pleiten in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. Als argumenten voeren zij aan dat deze tunnel aantoonbaar beter is voor de bereikbaarheid van de regio én veel goedkoper dan de Oranjetunnel.

Regionaal draagvlak

De brief toont aan dat er een breed regionaal draagvlak is vóór de aanleg van de Blankenburgtunnel bij zowel bedrijfsleven als gemeenten ten zuiden van de Nieuwe Waterweg. De tunnel is niet alleen van groot economisch belang, maar zorgt ook voor een veel betere ontsluiting voor het personenverkeer van de Zuid-Hollandse eilanden.

Inpassing

De briefschrijvers hebben daarbij oog voor een goede inpassing van de tunnel en onderschrijven het belang van de grotendeels verdiepte ligging van de snelweg en -aansluitingen.

Overhandiging

Donderdag 5 april overhandigt een delegatie van de ondertekenaars de brief aan de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties. Dat gebeurt vlak voor aanvang van de behandeling van het onderwerp door het parlement om 13.45 uur in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw.

Ondertekenaars

Ondertekenaars zijn onder meer de (deel)gemeenten Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Rozenburg, Pernis en Westland, de Vereniging Verontruste Burgers Voorne, EVO, TLN, de Kamer van Koophandel Rotterdam, VNO-NCW West, Greenport Holland, Flora Holland, Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam.