28-05-2015  Er zijn nog in totaal nog 4 bedrijven in de race voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland: CEVA Logistics Netherlands BV (Oud Gastel), Hollister Services BV (Etten-Leur), Schneider Electric (Helmond) en AkzoNobel Decorative Coatings bv (Groot Ammers). Eerstgenoemde drie magazijn zijn genomineerd in de categorie voor bedrijven met meer dan vijfentwintig magazijnmedewerkers. AkzoNobel is een vertegenwoordiger uit de categorie minder dan vijfentwintig magazijnmedewerkers.

Kwaliteit van de Prijs

Juryvoorzitter René de Koster: 'De kwaliteit van de inzendingen zien we jaarlijks toenemen. De standaard die we enkele jaren geleden alleen nog bij de winnaars zagen, zien we nu bij meerdere deelnemers terugkomen. De deelnemende magazijnen zijn niet alleen veilig, maar ook magazijnen met goede leiders, gemotiveerd personeel en uitstekende logistieke prestatie. Ik heb dan ook heel veel zin om de deelnemers te bezoeken. Bij de prijsuitreiking op 7 oktober, tijdens de Dag van het Magazijn, maken we de winnaar van dit jaar bekend.'

Jurybezoeken

In juni zal de jury zelf de vier genomineerden bezoeken. De jury kijkt daarbij niet alleen naar veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar ook of de processen zodanig zijn ingericht dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. De jury besteedt tevens extra aandacht aan het welzijn van de medewerkers.

De prijs

Om het belang van een veilige en gezonde werkomgeving te benadrukken, organiseren BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl, dit jaar voor de tiende keer de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s op 7 oktober 2015 bij EVO in Zoetermeer.

Meer informatie over de verkiezing, de beoordelingscriteria en de verdere procedure is te vinden op www.hetveiligstemagazijn.nl. Hier is ook een uitgebreid profiel van de voorgaande winnaars en achtergrondinformatie te vinden over veiligheid in magazijnen.