12-07-2016  In totaal zeven bedrijven dingen mee naar de Prijs Veiligste Magazijn 2016. Dat heeft de organisatie van de magazijnprijs dinsdag bekendgemaakt.

In de categorie kleine magazijnen (25 of minder magazijnmedewerkers) strijden drie bedrijven om de titel: Fast & Fluid uit Sassenheim, Janssen Biologics uit Schiphol-Rijk en Abbott Biologicals uit Olst.

Kans

Schneider Electric uit Helmond, Jumbo Supermarkten uit Breda, DHL Supply Chain uit Bergen op Zoom en Docdata Fulfilment uit Waalwijk staan tegenover elkaar in de categorie grote magazijnen (meer dan 25 magazijnmedewerkers).

Het is de elfde keer dat de Prijs Veiligste Magazijn wordt gehouden. Nieuw aan de verkiezing is dat een eerste of tweede plaats in het eindklassement een gedeelde plaats kan zijn. Meer kans dus op een prijs, aldus de organisatie.

Winnaar

Aan elke beoordeling is een geldbedrag gekoppeld. Goud staat voor duizend euro, zilver voor 750 euro en brons voor 500 euro. Maar, zo stelt de organisatie, 'belangrijker dan de prijzen is de mogelijkheid om met behulp van de opgedane ervaringen de veiligheid in het magazijn nog verder te verbeteren'.

De verkiezing Prijs Veiligste Magazijn wordt georganiseerd door EVO, BMWT, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc's op 9 november 2016 bij EVO in Zoetermeer.